E-commerce gestimuleerd door Covid19.

september 23, 2020
Posted in News
september 23, 2020 made EZ.

E-commerce gestimuleerd door Covid19.

Tracking the Corona virus

Closeup on medical mask and hand disinfectant and woman with parcel in background in temporary home office during the coronavirus epidemic at home in sunny day.

Door de uitbraak van het coronavirus zijn steeds meer mensen thuis geïsoleerd. In heel de wereld werden scholen en universiteiten gesloten, werkten werknemers van thuis uit, werden evenementen afgelast en werden reizen geannuleerd. Door deze drastisch veranderende context veranderen uiteraard ook de consumentengewoonten. Ipsos deed er een wereldwijd onderzoek naar en publiceerde ‘Tracking the Corona virus‘.

De crisis heeft in de eerste plaats meer consumenten ertoe aangezet om hun koopgedrag online te veranderen. In 11 van de 12 onderzochte markten zeiden consumenten dat ze vaker online producten kochten die ze normaal gesproken in de winkel zouden kopen.

De grootste toename van het winkelen via elektronische handel vindt plaats in Vietnam, waar 57% van de consumenten hun online aankoopgedrag vaker verschuift. Ook India (55%), China (50%) en Italië (31%) zien een sterke stijging. Duitsland is -althans voorlopig- de enige markt waar online winkelen minder gebruikelijk is geworden: slechts 12% van de consumenten zegt vaker online te kopen. Dit in vergelijking met 15% die zei minder vaak te kopen.

De sterke stijging van de online verkoop kan ertoe leiden dat marketeers hun uitgaven heroriënteren naar digitale reclame om conversie te stimuleren. Dit zou de huidige trend naar meer merkopbouw kunnen omdraaien. Al zijn alle communicatiespecialisten het er momenteel over eens dat een opportunistische reactie van merken geen goed idee is. Veel zwaar getroffen sectoren (restaurants, vrije tijd, reizen) zijn trouwens onverenigbaar met e-commerce en hebben dus weinig te winnen bij deze verschuiving. De belangrijkste uitdaging voor merken is nu om empathie te tonen en om mensen helpen om met de nieuwe realiteit op te gaan.

,

Stel je vragen via

+32 498 699 806

Vlaams Brabant

België

MA - ZON

08.00 – 20.00

Mailen kan

contact@madeEZ.be

Vragen? Opmerkingen?

Wij staan klaar voor jou.

Gebruik dit handige contacteer ons formulier.

Wat kost een website?

Bij ons heb je al een webpagina voor jouw bedrijf vanaf 300 euro.
Hier onze prijzenpot. Ook een leuk artikel over de echte kost.
Wens je een offerte op maat van jouw budget? Dat kan!

Hoe snel is men website klaar?

Dit hangt af van het soort website.
Een onepage kan al binnen enkele dagen.
Een professionele website MET webshop, duurt enkele weken.

Wat moet ik doen als klant?

Wel, aangezien het jouw website zal worden, moet je natuurlijk ons alle relevante informatie doorgeven. EN natuurlijk jouw feedback is belangrijk tijdens het process. Zowel negatief als positief!

Maandelijkse betaling kan dit?

Ja hoor, sommige van onze klanten betalen een vaste bijdrage per maand om hun website te laten maken. Het is ZEER begrijpelijk dat je de kost van een website te laten maken wilt spreiden over meerdere maanden.